[Explicit Content]Who, Where, What?

January 30, 2008 at 9:33 pm | Posted in Uncategorized | Leave a comment
Tags:

Because tomorrow is a final exam for P&C subject, I reminded of something interesting when Pak Naiborhu told us a story of PI-Del Student couple weeks ago.

He said, there was a student that asked him about GOD. He even search to the internet with this keyword “Who Is God?”. Maybe you would think that this student is stupid, or has “something wrong” in his/her brain. But, just for your information, he/she is the best students that PI-Del ever had (he/she got cum laude in his/her GPA), and Pak Naiborhu himself declared that he/she is “different”. And another fact is that he/she is a son/daughter of a priest. Don’t you get surprised to hear that?

Based on the story above, without any serious purpose I do the same that he/she did. I enter the keywords about “Who is GOD?”, “Where is GOD?”, and maybe this isn’t decorous question for some people, “What is GOD?”

I find a very lot of results of those answer with Google search engine, but the average answer of all those questions is based on Christian point of view, hmm… whereas I want that the answer is in universal term. I cited it for you who curious as I am.

Who is God… He is Knowable.

God, who created the universe in all of its magnitude and creative details, is able to be known, by us. He tells us about himself, but even goes beyond that. He welcomes us into a relationship, so that we personally can get to know him. Not only can we know about him, we can know him, intimately.

Who is God… He is Approachable.

God invites us to talk to him and engage him in what concerns us. We don’t have to get our act together first. Neither do we need to be polite, theologically correct or holy. It is his nature to be loving and accepting when we go to him.

Who is God… He is Creative.

Everything we make is put together with existing materials or built on previous thoughts. God has the capacity of speaking things into existence, not just galaxies and life forms, but solutions to today’s problems. God is creative, for us. His power is something he wants us to be aware of and to rely on.
http://www.everystudent.com/wires/whatlike.html

Where is God? How Can I Know He Exists?
Where is God? If this question still needs to be settled in your mind, consider the evidence for God in His creation. Genesis 1:1 says, In the beginning God created the heavens and the earth. Do you believe it? Look around at the evidence. Psalm 19:1-2 tells us: The heavens declare the glory of God; And the firmament shows His handiwork. Day unto day utters speech, And night unto night reveals knowledge. God wants us to know He exists. Where is God? We see Him in what He has created.

Do you believe that God wants you to see Him? The Bible says He does. He reveals Himself to us. Psalm 98:2 says, The Lord has made known His salvation; His righteousness He has revealed in the sight of the nations.

God reveals Himself to us through His creation (see Romans 1:20) and through His Word: All scripture is given by inspiration of God, and is profitable for doctrine, for reproof, for correction, for instruction in righteousness (2 Timothy 3:16).

Finally, God desires us to know Him so much that He took on the form of a man, in the person of His Son Jesus Christ. Consider these words from Paul in Philippians 2:6-8: Who, being in the form of God, thought it not robbery to be equal with God: But made himself of no reputation, and took upon him the form of a servant, and was made in the likeness of men: And being found in fashion as a man, he humbled himself, and became obedient unto death, even the death of the cross.
http://www.allaboutgod.com/where-is-god.htm

Since I didn’t get satisfy answer for “What is GOD?” question, I’ll give the link that may have correlation with that question. Here it is

Advertisements

Re: Sebuah e-mail

January 16, 2008 at 7:49 pm | Posted in Curhat | 3 Comments
Tags:

Sent By: “hpy” On: Monday, April 02, 2007 9:47:32 AM
To: if05085@students.del.ac.id

so sorrryyyyyy….

maaf aq ga liat imelmu,soalnya inbox ku penuh ampe 700an,susah kn bacain satu persatu?

straight 2 da point..

Bro,,Tuhan ga pernah nganggep qta munafik…

Tuhan ga bakal nganggep km kya gt…

km ga bole miqir nagatif kya gt y???

munafik itu sifat dasarny manusia kn?

slama km masi s’org manusia ga akan pernah lepas dari yg namanya masaLah (BACA:DOSA)

emg c..keinginan untuk slalu deket trus sama Tuhan pasti ada..aplg klo qta abis brsekutu ma Tuhan…rasany pengen trus nyenengin hati Tuhan kn?rasanya ga pengen lg nyakitin Tuhan dgn dosa2 yg qta buat kn??

Tapi manusia itu kecenderunganny slalu ingin brbuat dosa..krn qta masi hdp dgn “daging”
qta,,,,

aq seneng bgt baca curhatan km,,sapa c yg ga seneng klo tw temenny udh “sadar “?

aq aj seneng,,aplg JC?Dy pasti udah nunggu saat2 kya gini..saat km mw ngrendahin diri km..hati km..n ngebuang jauh2 KEAKUAN km..dan pengen slalu deket ma Dy…

oya..inget kata2 bijak…smakin tinggi pohon tumbuh smakin kencang pula angin mnerpany??

ya sprti itulah hdp qta,,terlebih hidup kerohanian qta…

smakin km teguh brpendirian utk ingin slalu jalan dgn n dlm Tuhan,,smakin keras jg usaha iblis bwt ngebikin km jatuh dalm dosa,,,lagi…lagi…dan lagi….

Tp tnang aj,jgn takut aplg khawatir Tuhan slalu ad mnopang bahkan mgenndong km kog,,

jgn pernah takut mjalani hdp krn km takut jatuh dlm dosa lg,y..

slalu komunikasi sm Tuhan..SaTe,,brdoa…krn skalipun km nantiny ngadepin yg namanya pncobaan..bahkan km ga minta skalipun,Tuhan ud pasti nolong km kog..

jgn neting ma diri km sndiri jg..

Bonar…smakin banyak cobaan,ksusahan,rintangan yg datang dlm hdp km..BRARTI nunjukkin klo Tuhan SAYANG sm km…Tuhan cm pgn km berserah total sama Dy..

d saat km total serahin smua sm Tuhan..di saat itulah karya Tuhan akn nyata dlm hdp km…

Liat aj d..aq yakin bgt kog itu smua akn tjd..

Krn smakin qta ga mampu,smakin qta pasrah sm Tuhan…ga pake kkuatan qta lg..dsitu d Tuhan akn ngehandle smuany bwt qta….

hmmm….aq jg mw ingetin km,ga spatutny qta slalu nyalahin iblis ma sgala hal negatif yg udh or akan qta lakuin..

karena PILIHAN itu ad di tangan qta sndiri…ap km mw trus dket sm Tuhan atw km malah milih ngikutin keinginan iblis bwt trus hidup dlm dosa??

emmm…kayanya cukup d imel bijak aq..moga2 ngarti y?

abiz drtd cm muter2 d point itu mulu c..y pointnny…jgn takut bwt dkt sm Thn..aplg tkt sm si iblis…

REmemba…God will always LOVE u…

Sebuah e-mail

January 16, 2008 at 7:45 pm | Posted in Curhat | 3 Comments
Tags:

Sent By: if05085@students.del.ac.id On: Monday, March 12, 2007 2:37:02 PM
To: “hpy”

allow mbak…,,apa kabarnya???

gini py, aku mo sharing sesuatu nih…
py, aku tau kalo happy tuh kan orangnya religius banget, deket sama
Tuhan udah lama, pokoknya anak Tuhan bgt deh =). sedangkan aku jujur
aja nih, baru beberapa waktu yang lalu aja sadar kalo aku ga bisa
hidup tanpa Tuhan. inget tentang fs-ku yang ‘In a Relationship’ itu
kan?? sebelum itu sebenernya aku berdoa sama Tuhan, di situ aku
keluarin seluruh unek-unekku, pikiran ku selama ini ke Dia, pokoknya
aku merasa hancur di hadapan-Nya. aku tau aku berdosa banget, soalnya
selama ini aku selalu bersikap menolak kehadiran Tuhan, aku merasa
sombong, seolah-olah aku bisa jalan sendiri. Memang sih setelah aku
berdoa sama Dia, aku menjadi merasa tenang, dan perasaanku menjadi
lebih nyaman dan aman dari sebelumnya.

yang aku pengen tanyain, pernah ga happy merasa bosen/jenuh untuk
hidup dalam Tuhan? maksudku begini, gimana caranya biar setan/iblis ga
bisa mempengaruhi kita lagi untuk masuk ke dalam dosa? soalnya aku
sering banget tuh kayak gitu. aku semangat untuk memuji Tuhan mungkin
sekitar 3mingguan, abis itu aku melakukan dosa lagi, dan di saat itu
aku jauh dari Tuhan. Tapi setelah itu, ketika aku berdoa kepada Tuhan
lagi-lagi hatiku merasa hancur. Tapi kemudian, pasti aku melakukan
dosa lagi.
Aku ga mau jadi orang munafik begitu, yang ketika berdosa kita berdoa
kepada Tuhan, memohon ampun akan dosa kita, tetapi setelah Tuhan
mengampuni kita, eh kita malah melakukan dosa lagi. Tuhanpun pasti
merasa bahwa kita gak serius berdoa kepada-Nya.

bantuin aku yah kasih saran-saran dari mbak happy yang baik =),
soalnya aku membutuhkan banget sekarang ini.
itu aja sharinganku, maaf yah kalo kepanjangan dan maaf juga kalo
ngerepotin mbak ini yang udah mau baca sharinganku yang ga berarti
ini. maunya aku sih, kalo aku punya sesuatu yang pengen kuceritain
bisa sharing ke ibu happy lagi.. bisa gak bu??
Terus, kuharap sih cuma happy seorang aja yang tau hal ini, ya abisnya
aku cuma sharing ke kamu aja, itupun sebenernya aku agak malu juga,
soalnya kalo aku punya masalah aku ga mau cerita ke orang lain, hanya
kupendam sendiri aja, soalnya aku takut orang lain bakalan menganggap
aku nih orang yg cengeng, manja, ga dewasa, dlsb. Tapi aku yakin sih
kalo happy gak berpikiran seperti itu kan??
sekali lagi makasih yah…

GBU.

L.I.S.T.E.N.I.N.G
bukan hanya butuh
dua telinga
namun juga
satu hati

—————————————————————-
This message was sent using IMP, the Internet Messaging Program.

Hillsong Music Australia

April 1, 2006 at 1:35 am | Posted in Uncategorized | Leave a comment
Tags:

Hello,,,
Akhir-akhir ini gw lagi seneng banget denger lagunya Hillsong Music nieyy..
Padahal kan genrenya yang dulu ni jarang (malah ga pernah) gw dengerin…yaitu rohani..
Hmm mudah-mudahan ga cuma musiman aja ya..gw pengen terus suka…
Itung-itung Praise The Lord juga…
Kenapa gw suka…??Abisnya lagunya-easy listening banget sih…,,Coba semua lagu Rohani (yang Indonesia) kayak gini semua. Lagunya dikemas dalam bentuk fullband gitu dan kadang-kadang ada yang mellow-mellownya juga.
Wahh…kok baru sekarang ya gw nyadar dan jatuh cinta ama lagu ini.
Lagu favorit gw sekarang “The Steadfast Love of The Lord” ama “Holy Spirit Rain Down”,,makanya gw sekalian posting liriknya di sini juga.
Di lagu “Holy Spirit Rain Down” gw terkesan banget sama salah satu instrumen yg ikut ngisi di sana,,yaitu seruling,,gila…nenangin banget melodinya,,bikin hati gw trenyuh…
Yes God, I’ve finally found You after these long time….Blessed me…

Continue Reading Hillsong Music Australia…

Holy Spirit Rain Down

April 1, 2006 at 12:42 am | Posted in Uncategorized | Leave a comment
Tags:

Australia Hillsongs – Holy Spirit Rain Down

Holy Spirit, rain down, rain down
Oh Comforter and Friend
How we need Your touch again
Holy Spirit, rain down, rain down
Let Your power fall
Let Your voice be heard
Come and change our hearts
As we stand on Your word
Holy Spirit, rain down

No eye has seen, no ear has heard
No mind can know what God has in store
So open up heaven, open it wide
Over Your church and over our lives

Continue Reading Holy Spirit Rain Down…

The Steadfast Love of The Lord

April 1, 2006 at 12:39 am | Posted in Uncategorized | Leave a comment
Tags:

The Steadfast Love of the Lord
Robert Davidson

D G D A
The steadfast love of the Lord never ceases
D G A
His mercies never come to an end
G A
They are new every morning
D Bm
New every morning. (3x)

G A D A D
Great is Thy faithfulness, O Lord.
G A D
Great is Thy faithfulness. (2x)

Continue Reading The Steadfast Love of The Lord…

Blog at WordPress.com.
Entries and comments feeds.